Tüprag Kışladağ Altın Madeni ve Kula Jeopark Teknik Gezisi

Bölümümüzün 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak TÜPRAG Kışladağ Altın Madeni ve Kula Jeopark alanına 19 Nisan 2016 (Salı) tarihinde Yrd.Doç.Dr. Cafer ÖZKUL başkanlığında Prof.Dr. Zeynal Abiddin ERGÜLER, Doç.Dr. Mehmet Serkan AKKİRAZ, Yrd.Doç.Dr. Hüseyin KARAKUŞ, Yrd.Doç.Dr. Mehmet DEMİRBİLEK, Yrd.Doç.Dr. Muzaffger ÖZBURAN, Arş.Gör. Enes ZENGİN, Arş.Gör. Recep Uğur ACAR ve 41 öğrencinin katılımı ile teknik gezi gerçekleştirilmiştir. Gezi kapsamında öncelikle Uşak'ın Ulubey ilçesinde bulunan açık ocak olarak Avrupa'nın en büyük altın madeni olan TÜPRAG Kışladağ Altın Madeni ziyaret edilerek altının oluşumu, tespiti, çıkarılması ve işlenmesi gibi jeolojik ve teknik konular başta olmak üzere açık ocak madenciliğine yönelik olarak detaylı bilgiler öğrencilere deneyimleimühendisler ve teknik ekip elemanları tarafından verilmiştir. Gezinin ikinci bölümünde ise Kula Jeopark alanında bulunan volkan bacaları ziyaret edilmiş ve bölgemizdeki en genç volkanizmaya ait ürünler yerince incelenmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, Perşembe