5. Neclıme Workshop‘u Bölümümüzde Gerçekleştirildi

5. NECLIME workshop (Neogene Climate Evolution in Eurasia, Avrasya’nın Neojen İklim Evrim” Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya Dünya’nın farklı üniversitelerinden yabancı akademisyenler katılmıştır. 23.Ekim.2014 Perşembe günü oturumlar gerçekleştirilmiştir. Çalıştay, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Yaşar Kibici’nin konuşmasıyla başlamıştır. Dış İlişkilerden Uzman Elif Karakaya ve Uzman Onur Demirciler de üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirmişlerdir. Katılımcıların sunumlarıyla program devam etmiştir. Sunumlar Doç. Dr. Mehmet Serkan AKKİRAZ (DPÜ), Prof. Dr. Funda AKGÜN (DEÜ-İZMİR), Prof. Dr. Dimiter IVANOV (Botani Enstitüsü, Sofya-Bulgaristan), Dr. Torsten UTESCHER (Bonn Üniversitesi-Almanya) ve Prof. Dr. Faruk OCAKOĞLU (OGÜ-ESKİŞEHİR) tarafından gerçekleştirilmiştir. Mikroskopta incelenen palinolojik formlar üzerine grup tartışması ile oturumlar son bulmuştur.

Çalıştay kapsamında 24 Ekim 2014 tarihinde bölgenin jeolojisine yönelik Tunçbilek ve Seyitömer Kömür İşletmelerine arazi çalışması yapılmıştır.

Çalıştay Katılımcıları:

Prof. Dr. Yaşar KİBİCİ (Dumlupınar Üniversitesi-Jeoloji Müh. Blm.)

Prof. Dr. Funda AKGÜN (Dokuz Eylül Üniversitesi-Jeoloji Müh. Blm.)

Prof. Dr. Faruk OCAKOĞLU (Osmangazi Üniversitesi-Jeoloji Müh. Blm.)

Doç. Dr. Mehmet Serkan AKKİRAZ (Dumlupınar Üniversitesi-Jeoloji Müh. Blm.)

Araş. Gör. S. Duygu DURAK (Dumlupınar Üniversitesi-Jeoloji Müh. Blm.)

Dr. Torsten UTESCHER (Bonn Üniversitesi-Almanya)

Dr. Martina STEBICH (Almanya)

Prof. Dr. Dimiter IVANOV (Bulgar Bilimler Akademisi, Botani Enstitüsü, Sofya-Bulgaristan)

Doç. Dr. Daria IVANOVA (Bulgar Bilimler Akademisi, Botani Enstitüsü, Sofya-Bulgaristan)

Prof. Dr. Wei-Ming WANG (Nanjing Jeoloji ve Paleontoloji Ensitüsü, Çin Bilimler Akademisi, Nanjing-Çin)

Dr. Marianna KOVÁČOVÁ (Jeoloji ve Paleontoloji Blm., Comenius Üniversitesi- Bratislava)

Müge ATALAR (Jeoloji ve Paleontoloji Blm., Comenius Üniversitesi- Bratislava)

Çılga Sanem KOÇ (İzmir)

Tuba AYDIN (Türkiye Petrolleri A. O.)

Aksel Tuğba DİNÇ (Türkiye Petrolleri A. O.)

Son Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, Cuma