Misafir Araştırmacı Dr. Sarah Gonçalves Duarte Jeoloji Mühendisliği Bölümünde

Misafir Araştırmacı Dr. Sarah Gonçalves Duarte Jeoloji Mühendisliği Bölümünde

Tübitak 2221 Konuk Veya Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında, Federal Rural University of Rio De Janeiro (Brezilya)’dan Dr. Sarah Gonçalves Duarte palinoloji çalışmaları yapmak üzere bölümümüz akademik personellerinden Dr. Öğr. Üyesi Duygu Durak tarafından davet edilmiştir.

Bu işbirliği sadece söz konusu çalışmayı içermemekte, aynı zamanda Federal Rural University of Rio de Janeiro, Institute of Geosciences ile Üniversitemiz bölümleri arasında ikili anlaşmaların geliştirilmesine de olanak tanımış olup, ileriye yönelik öğrenci ve personelin ziyaretleri, çalışmaları için alt yapı hazırlamaktadır. Bu tür anlaşmalar, bilgi alışverişi, ortak projeler ve öğrenci değişim programları gibi çeşitli şekillerde bölümler arasında değerli etkileşimler sağlamaktadır.

Bu tür işbirliklerinin, jeoloji bilimi alanında daha geniş bir perspektif ve daha zengin bir öğrenme deneyimi sunacağına inanıyoruz. Uluslararası alanda bilimsel etkileşim ve bilgi paylaşımının artarak devam edeceğine olan inancımızla, jeoloji bilimine yaptığı katkılardan dolayı Dr. Sarah’a teşekkür ediyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, Cuma